Spalničky - rizika nemoci a možnosti prevence - Miholová, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
V mé bakalářské práci jsem se zabývala spalničkami, jedná se o vysoce infekčním onemocněním, které se, i přes veškerou snahu zdravotních organizací v zemích po celém světě, stále nedaří vymýtit, a ještě pořád představuje velkou zdravotnickou hrozbu. Původcem onemocnění je virus Morbillivirus. V mé práci jsem se zabývala klinickými příznaky nemoci a riziky s ní spojenými. Dále jsem nastínila epidemiologickou situaci v České republice a Evropě. A zaměřila jsem se na možnosti prevence, zejména na očkování.
Measles - Risk of the Disease and Prevention Possibility
Keywords: spalničky; morbillivirus; virové onemocnění; prevence; rizika; očkování; vakcinace; measles; morbillivirus; viral disease; prevention; risks; vaccination