Návrh univerzálního pracoviště pro ekologickou likvidaci automobilů Škoda - Kopecký, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce navrhuje specializované demontážní pracoviště s využitím moderního strojního vybavení a servisního nářadí pro likvidaci autovraků v ČR. Návrh demontážní linky je kombinací automatizovaného pracoviště s ruční demontáží jednotlivých celků. Schéma pracoviště je vypracováno včetně nákresu a časů potřebných pro jednotlivé operace od zahájení demontáže až po shromáždění čistých surovin pro další zpracování.
The proposal of universal workplace for ecological removal of cars Škoda
Keywords: autovraky; likvidace; recyklace; škodlivé suroviny; Životní prostředí; legislativa