Čeští vězni v koncentračním táboře Dachau - Pospíšil, Leoš (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce pojednává o koncentračním táboře v Dachau. Jednalo se o nejdéle fungující tábor, který byl založen v roce 1933. Práce se soustřeďuje hlavně na každodennost vězňů v táboře, s důrazem na české vězně. Ti zde tvořili jednu z největších a nejvýznamnějších komunit. Další kapitoly této práce popisují klasifikaci vězňů, samotný chod tábora, pokusné stanice a pobočné pracovní tábory.
Czech Prisoners in The Dachau Concentration Camp
Keywords: koncentrační tábory; 1933-1945; Dachau; vězni; pokusné stanice; solidarita; concentration camps; 1933-1945; Dachau; prisoners; experimental stations; solidarity