Prevence katétrových infekcí cévního řečiště - Trojánek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je zaměřená na prevenci katétrových infekcí cévního řečiště, zejména pak na ošetřování centrálních žilní a arteriálních katétrů. V teoretické práci jsem se zaměřil na to, jak správně dané katétry zavádět a jak ošetřovat. Jaké techniky se u zavádění používají, abychom zvýšili ochranu katétru před vstupem infekce do krevního řečiště. V praktické části jsem vyhodnotil rozeslané dotazníky a zhodnotil péči o pacienty s těmito katétry na zkoumaných odděleních.
Prevention of catheter bloodstream infections
Keywords: centrální žilní katétr; prevence; katétrové infekce; arteriální katétr; nozokomiální infekce; central venous catheter; preventiv; bloodstream infection; arterial catheter; nosocomial infection