Diskriminace v multikulturním světě se zřetelem k pozitivní diskriminaci - Čtvrtníček, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je věnována diskriminační problematice, přičemž stěžejním tématem je pozitivní diskriminace (afirmativní akce). Na začátku práce se věnuji diskriminaci obecně a také antidiskriminační legislativě. Stěžejní část bakalářské práce je zaměřena na pozitivní diskriminaci v rovinně obecné i v rovinně konkrétní (afirmativní akce v multikulturním světě). Nedílnou součástí práce je praktická část skládající se z výzkumného šetření zaměřeného na afirmativní akci v akademickém prostředí v USA.
Discrimination in the Multicultural World with Regard to Positive Discrimination
Keywords: diskriminace; antidiskriminační legislativa; pozitivní diskriminace; afirmativní akce; afirmativní akce v multikulturním světě; discrimination; anti-discrimination Legislative; positive discrimination; affirmative action; affirmative action in the multicultural world