Význam a rozvoj cyklistické dopravy v dopravním systému města Břeclav - Krátký, Luděk (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá problematikou cyklistické dopravy a jejím přínosem pro dopravní systém města Břeclav. Zaměřuje se na analýzu kolizních míst, vedení dopravních proudů, zdroje a cíle cyklistické dopravy. Na základě provedeného dopravního průzkumu byly vybrány jednotlivé lokality a následně navržena dopravní opatření, která by měla vést ke zvýšení užitné hodnoty cyklistické dopravy pro dopravní systém města.
The meaning and development of cycling within the city of Břeclav´s transport system
Keywords: cyklistická doprava; stezka pro cyklisty; dopravní proudy; analýza; bezpečnost; bike transport; bicycle path; traffic flows; analysis; safety