Tematika "Barviva a pigmenty" jako prostředek integrace učiva - Tydlitát, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá integrovanou výukou a mezipředmětovými vztahy, s jejichž využitím se pokouší o vytvoření modelového integrovaného předmětu v okruhu zvoleného tématu barviv a pigmentů. Takovýto integrovaný předmět by byl určen pro poslední ročníky středních odborných škol zaměřených na výuku chemie.
Issues of "Dyes and pigments" as a topic of integrated curriculum
Keywords: integrovaná výuka; mezipředmětové vztahy; barviva; pigmenty; integrated curriculum; inter-subjects relations; dyes; pigments