Podpora rodiny při realizaci léčebného programu v psychiatrické léčebně pro závislé - Schánělová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá podporou rodiny při realizaci léčebného programu v psychiatrické léčebně pro závislé. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je popsána rodina, závislost, druhy závislosti, fáze závislostí, léčba. Praktická část je zaměřena pomocí kvalitativního výzkumu na pacienty, kteří se léčí v psychiatrické léčebně se závislostí. Cílem je zjistit jaká je podpora pacientů při léčbě jejich rodinou a zda je pro ně podpora rodiny důležitá.
Family support in the implementation of the treatment program in psychiatric treatment for addicts
Keywords: Rodina; závislost; alkoholová závislost; drogová závislost; patologické hráčství; léčba; Family; addiction; alcohol addiction; drug addiction; pathological gambling; support; family