Paleodieta ve světle vědeckých poznatků - Jiroutková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se ve formě literární rešerše zabývá paleo stravou. Popisuje historický vývoj stravy a principy paleo diety V závěru práce jsou popsány konkrétní klinické studie s ohledem na rozvoj civilizačních onemocnění.
Paleodiet in light of scientific knowledge
Keywords: paleo strava; lovec-sběrač; civilizační onemocnění; zdravý životní styl; paleo diet; hunter gatherer; civilization disease; healthy lifestyle