Koželužna v Krucemburku - Míčová, Klára (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na historii a vývoj koželužny v Krucemburku. Stručně je nastíněna historie Krucemburku, vývoj koželužského řemesla a zmíněno je také koželužství na Pardubicku. Hlavním tématem je sama továrna v Krucemburku a život jejích majitelů.
The tannery in Krucemburk
Keywords: dějiny; řemesla; továrny; koželužna; koželužství; východní Čechy