Zkušenosti porodních asistentek se vstupem do praxe - Kaslová, Sandra (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se řadí mezi práce teoreticko-průzkumné. Teoretická část je zaměřena na porodní asistentku včetně jejich kompetencí a požadovaného vzdělání. Též je zde obsažen adaptační proces, který je nedílnou součástí přechodu porodní asistentky do klinické praxe. Dále se teoretická část věnuje faktorům, které mohou adaptační proces ovlivnit. Součástí je též pracovní spokojenost a motivace pracovníků. V průzkumné části byla využita metoda kvantitativního sběru dat, kdy byl použit anonymní nestandardizovaný dotazník, který byl zaměřen na zkušenosti a průběh adaptačního procesu u záměrně vybraných respondentek.
Experience of midwives entering practice
Keywords: porodní asistentky; vzdělávání; adaptační proces; zkušenosti; midwives; education; adaptation process; experience