Přeprava osob s omezenou schopností pohybu a orientace na ţelezniční trati - Pánek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Předmětem práce je zjištění podmínek přepravy cestujících na vozíku v městě Říčany a obci Strančice v rámci Pražské integrované dopravy, konkrétně přístupnost autobusové a železniční dopravy a možnost přestupu mezi nimi. V práci jsou porovnány údaje z jízdních řádů se skutečnou časovou náročností přesunu cestujících na vozíku mezi vybranými stanovišti. Dále je hodnocena možnost využití služeb spojených s přepravou. Na základě získaných poznatků jsou navrhnuta doporučení ke zlepšení a zkvalitnění podmínek přepravy pro cestující na vozíku.
Passengers with impaired mobility in selected railway
Keywords: Bezbariérová doprava; omezená schopnost pohybu; přípojný spoj; výtah; plošina; Jízdní řád; IDS; barrier-free transport; people with impaired mobility; corresponding bus/train; elevator; access ramp; timetable; integrated public transport system