Úloha radiologického asistenta na urgentním příjmu a zásady radiační ochrany - Pintnerová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce popisuje úlohu radiologického asistenta při radiologických zobrazovacích metodách, které úzce souvisí s úsekem urgentního příjmu. Vystihuje rovněž úlohu radiologického asistenta při zajištění radiační ochrany u radiologických zobrazovacích metod.
The role of the radiology assistant at the emergency department and the principles of radiation protection
Keywords: radiologický asistent; urgentní příjem; rentgenové záření; skiagrafie; skiaskopie; výpočetní tomografie; magnetická rezonance; ultrazvuk; radiační ochrana; radiology assistant; emergency department; X - ray; radiography; fluoroscopy; computed tomography; magnetic resonance; ultrasound; radiation protection