Spektrální hodnocení vybraných vzorků v úhlové závislosti - Houdková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá spektrálním hodnocením interferenčních pigmentů. K hodnocení těchto pigmentů byl sestaven gonio-spektrofotometr. Naměřená data jsou vyhodnocována v barvovém prostoru CIELAB. Dále jsou získaná data porovnávána s daty získanými pomocí zařízení sestrojeném na AV ČR. Jsou zde diskutována různá nastavení aparatury a jejich vliv na naměřená data.
Spectral evaluation of selected samples in angular dependence
Keywords: gonio-spektrofotometr; BRDF; interferenční pigmenty; kolorimetrie; CIELAB; gonio-spectrophotometer; BRDF; interference pigments; colorimetry; CIELAB