Edukace pacientů s glaukomem - Hrbková, Katherina (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem práce je zjištění úrovně znalostí pacientů s glaukomem. Zkoumá množství informací, které mají o onemocnění pacienti s diagnostikovaným a léčeným zeleným zákalem. Práce popisuje základní fakta glaukomu, anatomii očí a edukaci spojenou s tímto onemocněním. Praktickým výstupem bakalářské práce je edukační materiál pro pacienty léčené s glaukomem, kteří si aplikují oční kapky.
Education of glaucoma patients
Keywords: glaukom; nitrooční tlaky; glaukomové záchvaty; edukace; oční kapky; glaucoma; eye pressure; glaucoma attack; education; eye drop