Restituce zemědělského majetku - Říhová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 1994)
Práce se zabývá otázkou restitucí zemědělského majetku. Speciální část je zaměřena na vlastní problematiku restitucí. Na základě zákona č. 229/1991 Sb., o úpravě vlastnických vztahů k půdě a jinému zemědělskému majetku, ve znění pozdějších předpisů, podává obecný výklad dané problematiky, který v závěru dokresluje řešením vzorového restitučního případu.
Keywords: restituce; zemědělský majetek; právní předpisy; pozemkové úřady; obce; Svitavy