Snižování vnímané pracovní zátěže strojvedoucích metra - Valovič, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce zkoumá vnímanou pracovní zátěž strojvedoucích metra v dopravním podniku, s důrazem na identifikaci hlavních faktorů, které přispívají k této zátěži. Výzkum využívá kombinaci kvantitativních a kvalitativních metod k objasnění příčin vnímané zátěže. Na základě zjištěných dat jsou navrhována konkrétní opatření, která byla následně zhodnocena. Jedná se o implementaci kurzů pro zvýšení psychické odolnosti, zařazení testování MBTI do procesu náboru nových zaměstnanců a úpravu odpočinkových prostor a sociálních zařízení pro zlepšení pracovního prostředí.
Reducing the perceived workload of metro drivers
Keywords: pracovní zátěž; strojvedoucí metra; osobnostní typologie; hloubkový rozhovor; workload; metro drivers; personality typology; in-depth interview