Tkáňově specifické rozdíly mitochondrií - Musilová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
V této bakalářské práci jsou shrnuty tkáňově specifické rozdíly mitochondrií. V první části je obecně popsán původ, struktura a funkce mitochondrií. Nejvíce jsou zde rozebírány metabolické děje Krebsův cyklus a OXPHOS. V hlavní části jsou rozepsány rozdíly ve struktuře a funkci mitochondrií v játrech, kosterní a srdeční svalovině, tukové tkáni a mozku.
Tissue-specific Differences in Mitochondria
Keywords: mitochondrie; Krebsův cyklus; OXPHOS; játra; srdce; kosterní svalovina; tuková tkáň; mozek; mitochondria; Krebs cycle; OXPHOS; liver; heart; skeletal muscle; adipose tissue; brain