Spořitelní a úvěrová družstva v České republice a ve světě, historický vývoj, zásady fungování, význam a perspektivy rozvoje - Zelinger, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce popisuje historický vývoj, současné fungování a perspektivy rozvoje družstevních záložen.
Credit unions in Czech republic and in the world, historical development, principles, significance and perspectives of development
Keywords: peněžní družstva; finanční instituce; družstevní záložny; družstevní finanční instituce