Územní plánování jako nástroj politiky regionálního rozvoje - Volná, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Obsahem diplomové práce je přiblížení teorií regionálního rozvoje a regionální politiky. Popsány jsou nástroje regionální politiky v ČR i v EU. V práci jsou vysvětleny pravomoce Ministerstva pro místní rozvoj v oblasti regionální politiky. Poslední část je zaměřena na konkrétní kraje a existence propojení mezi zásadami územního rozvoje a Programem rozvoje kraje.
The land-use planning like instrument regional policy
Keywords: Regionální politika; územní plánování; politika územního rozvoje; strategie regionálního rozvoje; zásady územního rozvoje; Regional Policy; land-use planning; spatial development policy; regional development strategy; principle of territorial development