Možnosti kombinovaného využitia železničných vlečkových spojení AWT pre účely prímestskej dopravy a obsluhy novovznikajúcich priemyselných centier v oblasti ostravsko-karvinského revíru - Susedík, Martin (Univerzita Pardubice, 2019)
Práca je zameraná na vytvorenie návrhu, ktorý umožní kombinované využitie vlečiek spoločnosti AWT a.s., v oblasti Ostravsko-Karvinského revíru. Práca sa zaoberá geografickou a dopravnou analýzou oblasti. Na základe tejto analýzy sú v práci navrhované dva varianty zmeny využitia vlečiek v osobnej aj nákladnej doprave, ktoré slúžia ako podklad pre možnú aplikáciu tohto návrhu v praxi. V závere práce je tento návrh zhodnotený.
Options of combined use of railway siding connection for suburban commuter transport purposes and service of newly arising industrial centers in Ostrava-Karviná district
Keywords: doprava; vlečky; infraštruktúra; prevádzka; transport; railway siding connection; infrastructure; traffic