Geografický informační systém v komerční firmě - Brandalíková, Radana (Univerzita Pardubice, 2005)
V první části práce je vysvětlen pojem geografických informačních systémů z teoretického hlediska. Ve druhé části je popsáno a zhodnoceno zavedení geografického informačního systému ve firmě ICOM transport, a. s. V další části práce je navrhnuto konkrétní řešení využití GIS ve firmě, která se zabývá odpadovým hospodářstvím na úrovni krajského města. Návrh je vypracován pouze z globálního hlediska, protože samotné zavedení GIS by vyžadovalo důkladnou analýzu stávající situace firmy a rovněž složitou implementaci.
Geographic Information System in commercial firm
Keywords: GIS; Geografické informační systémy; vektorová data; rastrová data; software; hardware