Rozvázání pracovního poměru - Chára, Jiří (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem této práce je právní úprava skončení pracovního poměru z hlediska právní úpravy České republiky. Nejprve jsou vysvětleny základní pojmy, jako je pracovní poměr a jeho subjekty. Dále se práce věnuje přímo tématu skončení pracovního poměru ve světle právní úpravy České republiky. Zde jsou podrobně rozebrány veškeré způsoby skončení pracovního poměru, tak jak je upravuje právní řád České republiky. Jednotlivé kapitoly práce jsou věnovány dohodě, rozvázání pracovního poměru výpovědí, okamžitému zrušení pracovního poměru, zrušení pracovního poměru ve zkušební době. Následuje výklad o neplatném rozvázání pracovního poměru a nárokům z neplatného rozvázání pracovního poměru plynoucích.
Termination of employment
Keywords: labour law; labour code; employment; employer; employee; termination of employment; pracovní právo; zákoník práce; pracovní poměr; zaměstnavatel; zaměstnanec; skončení pracovního poměru