Suicidální jednání - Rudolf, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována tématu "Suicidální jednání". Práce je rozdělena na výzkumnou a teoretickou část. V teoretické části je popsána teorie sebevražedného jednání a detailně rozebrané tři nejčastější způsoby sebevraždy - zastřelení, oběšení a lékové intoxikace. Práce je také věnována první pomoci při sebevražedném pokusu. Výzkumná část byla zaměřena na zjištění názorů a postojů mladých lidí (18 - 26 let) vůči sebevraždě a ochotu a schopnosti těchto lidí poskytnout první pomoc.
Suicidal behavior
Keywords: sebevražda; oběšení; zastřelení; léková intoxikace; suicide; hanging; gun shot; drug intoxication