Využití majetku obce pro financování obecního rozpočtu - Zemánková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2006)
Smyslem této bakalářské práce je zhodnocení výnosnosti obecního majetku. Pro pochopení problematiky je v práci definováno vlastnictví majetku, jednotlivé druhy majetku a rozpočet obce. V šesti obcích Královéhradeckého kraje jsou v průběhu let 2000 – 2004 porovnávány hlavní složky majetku, tj. pozemky, ostatní nemovitosti, movité věci a drobný dlouhodobý hmotný majetek. Pozornost je zaměřena na velikost a hospodaření s uvedeným majetkem. Jako nejvýnosnější se u sledovaných obcí jeví hospodaření s pozemky, u ostatního sledovaného majetku je hospodaření pro většinu vybraných obcí ztrátové. Vybrané obce mají nejvíce finančních prostředků vloženy v ostatních nemovitostech.
APPLICATION OF MUNICIPALITY´S PROPERTY FOR FINANCING CITY BUDGET
Keywords: Property; management with property; Municipality; budget; productivity; Černožice; Česká Skalice; Třebechovice p. Orebem; Jaroměř; Dvůr Králové n. Labem; Náchod; majetek; hospodaření s majetkem; Obec; rozpočet; výnosnost; Černožice; Česká Skalice; Třebechovice p. Orebem; Jaroměř; Dvůr Králové n. Labem; Náchod