Stanovení Pb v kostech metodou HR-CS-ETAAS za využití přímého dávkování suspenzí - Ibrahimová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Předložená diplomová práce je zaměřena na problematiku stanovení olova v kostech pomocí HR-CS-ETAAS za využití přímého dávkování suspenzí. Pro stanovení olova v kostech byl optimalizován postup přípravy suspenze a podmínky měření. Pro tento účel bylo využito frakcionovaného faktorového plánování. Pro korekci matrice bylo použito matematické korekce. Správnost metody byla ověřena analýzou standardního referenčního materiálu.
Determination of Pb in bones by HR-CS-ETAAS using slurry sampling
Keywords: olovo; analýza kostí; přímé dávkování suspenzí; korekce pozadí; interference matrice; HR-CS-ETAAS; lead; bones analysis; direct slurry sampling; background correction; matrix interferences; HR-CS-ETAAS