Analýza integrovaného záchranného systému: Hasičský záchranný sbor České republiky a jednotky požární ochrany - Dvořáková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce zpracovává obecně problematiku HZS ČR a JPO se zaměřením na rok 2006. V teoretické části vymezuje pojem IZS a podrobněji se zabývá obecnou problematikou HZS ČR a JPO. V praktické části se zabývá samotnou analýzou HZS ČR a JPO. Těžiště práce spočívá v analýze vnitřního úseku, konkrétně personálních údajů, úseku prevence a plánování, zejména požární prevence. A v poslední řadě úseku IZS a operačního řízení, především výkonu služby v JPO, operačního řízení, zásahové činnosti JPO. Poslední část práce obecně hodnotí a zmiňuje některé nedostatky a poskytuje obecně některé možnosti jejich řešení. V závěru doporučí prioritní oblasti, kterými se bude třeba v následujícím období zabývat.
Analysis of integrated rescue system: Fire rescue service of CR and fire protection units
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Hasičský záchranný sbor ČR; Jednotky požární ochrany; Mimořádné události; tísňová volání; požáry; Integrated Rescue System; Fire rescue service of CR; fire protection units; extra events; emergency falos; fires