Univerzální distribuovaná infrastruktura pro simulaci - Voráček Jan; Pénzeš Jiří; Kavička Antonín (My University, 2015)
Univerzální distribuovaná infrastruktura pro simulaci (dále DISIS) je univerzální vrstva pro komunikaci simulačních jader distribuované simulace. Tato vrstva je jednoduše použitelná, multiplatformní a usnadňuje synchronizaci a komunikaci logických procesů, které jsou zapojeny do simulačního výpočtu. v současné době DISIS podporuje diskrétní simulaci s konzervativní metodou synchronizace. Uplatnění samozřejmě najde i v týmech pracujících v průmyslu a logistice, zejména díky dobré flexibilitě DISIS.
Universal distributed infrastructure for simulation
Keywords: distribuovaná simulace; non-HLA komunikace; diskrétní simulace; distributed simulation; Non-HLA communication; discrete-event simulation