Rekonstrukce stávajícího zkušebního zařízení pro simulační zkoušky styku kolo-kolejnice - Havránek, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem této práce byla rekonstrukce stávajícího zkušebního zařízení pro simulační zkoušky styku kolo-kolejnice. V teoretické části je proveden přehled nejčastějších kontaktně-únavových vad železničních kol a kolejnic. V rámci praktické části byl proveden rozbor stávajícího zařízení a navrženy potřebné úpravy. Dále byl proveden pevnostní výpočet kritických částí a zhotovena výkresová dokumentace, která je přílohou práce.
Reconstruction of existing simulation test equipment for testing the wheel-rail contact
Keywords: dvojkolí; kolejnice skluz; zkušební zařízení; kontaktně-únavové poškození; railway wheel; slippage; test equipment; contact-fatigue damage