Chráněná dílna jako podnikatelský záměr - Haňavec, Martin (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá podnikatelským záměrem pro vznik a provozování chráněné dílny. Chráněná dílna je pracovištěm, kde je zaměstnáno (v tzv. přepočteném počtu) více než 60 % osob se zdravotním postižením. Základním legislativním aktem je zákon č. 435/2004 Sb. o zaměstnanosti a jeho prováděcí vyhláška. V teoretické části se práce zabývá různými okolnostmi zaměstnávání osob se zdravotním postižením a také pravidly pro tvorbu podnikatelského plánu. Samotný podnikatelský plán pro chráněnou dílnu podává praktická část práce.
Sheltered workshop as a business plan
Keywords: narušení; zhoršení výkonu či poškození funkce; omezení schopnosti; neschopnost; znevýhodnění osobních i sociálních aktivit; porucha; dysfunkce; chráněné dílny; impairment; disability; handicap; disorder; sheltered workshops