Klasifikace lesních porostů na základě multitemporálních dat dálkového průzkumu Země - Vojtek, Petr (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se věnuje možnostem rozlišování jednotlivých druhů dřevin lesního porostu pomocí dat z dálkového průzkumu Země. V práci jsou uvedeny metody a data DPZ, která jsou vhodná pro rozlišení jednotlivých druhů dřevin na základě jejich spektrálního chování. V praktické části je ve vybrané lokalitě vyzkoušena metoda řízené klasifikace s algoritmy Maximum likelihood a SMAP na datech z družice Landsat 8. Pro rozlišení druhů lesního porostu byly porovnávány metody klasifikace jednotlivého snímku a multitemporální řady snímků.
Classification of forest cover types using multitemporal remote sensing data
Keywords: dálkový průzkum Země; multitemporální; Landsat; klasifikace; les; remote sensing; multitemporal; classification; forest