Finanční analýza a hodnocení navržených opatření na zlepšení finančního zdraví firmy - Štěrba, Miloslav (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou a hodnocením finančního zdraví vybrané firmy. První část se věnuje charakteristice finanční analýzy a jejímu významu pro určování finančního zdraví firmy. V druhé části jsou uvedeny postupy a metodologie finanční analýzy a jsou zde také informace o zdrojích dat pro finanční analýzu. Třetí část se zabývá finanční analýzou firmy Slévárna Vysoké Mýto s.r.o.. Je zde použita vertikální i horizontální analýza účetních výkazů, jednotlivé poměrové ukazatele i souhrnné indexy hodnocení. Poslední část diplomové práce se snaží předpovědět finanční situaci firmy do budoucna a vylepšit některé finanční ukazatele.
Financial analysis and rating of designed measure to improve financial health of firm
Keywords: finanční analýzy; souhrnné indexy hodnocení; účetní výkazy; poměrové ukazatele