Analýza klinicky významných tělních tekutin pomocí elektrochemických biosenzorů - Davidová, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Celá bakalářská práce je věnována studiu možností využití různých enzymů k přípravě citlivých elektrochemických senzorů pro monitorování klinicky významných látek v tělních tekutinách. V úvodu jsou detailně popsány tělní tekutiny, jejich klasifikace a chemické složení. Další části jsou už věnovány katalytickým biosenzorům, klasifikaci elektrochemických převodníků a technikám potřebným pro imobilizaci enzymů. Poslední část je zaměřena na správný výběr daného enzymu a příslušného transduktoru pro stanovení konkrétní látky v některých zmíněných tělních tekutinách.
Analysis of clinically significant bodily fluids using electrochemical biosensors
Keywords: enzymy; elektrochemické převodníky; biosenzory; tělní tekutiny; biomarkery; enzymes; electrochemical transducers; biosensors; body fluids; biomarkers