Problematika rodičovství po rozvodu - Koubová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rozvodů a výchovou dětí po rozvodu. V první kapitole jsou vysvětleny základní pojmy týkající se rodiny, kapitola druhá se zabývá rozvodem, jeho právní úpravou, příčinami a situací rozvodovosti v ČR. Třetí kapitola pojednává o výchově dětí v rozvedené rodině, mateřství, otcovství, společné péči a sociálně-právní ochraně dětí. Výzkumná část analyzuje reálné vztahy, rozvody a výchovu dětí po rozvodu.
Issue of Parenthood after Divorce
Keywords: Rodina; typy rodin; funkce rodiny; vlastní rodina; rozvod; faktory rozvodu; příčiny rozvodu; situace rozvodovosti v ČR; mateřství v neúplné rodině; otcovství v neúplné rodině; společná péče; Family; family types; family function; own family; divorce; divorce factors; causes of divorce; divorce situation in the Czech Republic in an incomplete family; motherhood; fatherhood in an incomplete family; shared care