Stanovení BRCA - rodinná analýza - Ketnerová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá genetickou mutací genu BRCA 1 a 2. V práci je zahrnuta obecná charakteristika těchto genů, incidence a testování BRCA genů s následným zaměřením na genetické poradenství, rodinnou historii a anamnézu v souvislosti s rodokmeny a jejich významem v problematice genetické dědičnosti a mutace. V závěru se práce věnuje laboratorním metodám, které jsou užívané pro stanovení mutací BRCA 1/2 genu, léčbě a prevence BRCA nosiček.
Determination of BRCA - family analysis
Keywords: mutace genu BRCA 1; mutace genu BRCA 2; rodokmeny; dědičnost; BRCA - nosiči; léčba; prevence; BRCA 1 gene mutation; BRCA 2 gene mutation; pedigrees; heredity; BRCA - carriers; treatment; prevention