In vitro testování toxicity, proliferace a viability buněk - Šafaříková, Klára (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je věnována přehledu dostupných metod pro testování cytotoxicity in vitro. Využití buněčných linií při testování cytotoxicity a přehledu nejčastěji využívaných nádorových buněčných linií. Práce je také zaměřena na monitorování cytotoxicity v reálném čase systémem xCELLigence a na porovnání výsledků získaných systémem xCELLigence s klasickými metodami měřících proliferaci buněčných linií. Součástí práce je návrh praktického experimentu pro testování cytotoxicity systémem xCELLigence na buněčné linii SKBR3.
In vitro toxicity, cell proliferation and cell viability testing
Keywords: in vitro testy; cytotoxicita; viabilita; proliferace; buněčné linie; xCELLigence systém; in vitro tests; cytotoxicity; viability; proliferation; cell lines; xCELLigence system