Problematika stresu v návaznosti na komunikační procesy - Luxová, Martina (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá problematikou vzniku a působení stresu na lidský organismus. Prezentuje základní rozdělení stresorů. V širší míře rozpracovává téma působení stresu na komunikační procesy. Bere ohled i na možnosti využití moderních komunikačních médií při komunikaci mezi jednotlivci a skupinami. Poukazuje na možnost vzniku stresu v důsledku stávajících médií, což může být i přeinformovanost. V závěru sleduje vliv komunikace dětí a jejich prospěch ve škole.
Problems stress according to communication processes
Keywords: Stress; Komunikace; Internet