Systémová integrace softwarových produktů pro "Průmysl 4.0" ve výrobní společnosti - Štěpánek, Roman (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu a integraci softwaru dle kritérií Průmyslu 4.0. V teoretické části jsou popsány základní principy a celkový koncept čtvrté průmyslové revoluce. Další část je věnována analýze stávajících procesů ve výrobní společnosti HELLA AUTOTECHNIK NOVA, s.r.o. především z oboru kontroly kvality, s cílem optimalizovat stávající procesy a prozkoumat dopady licenční politiky. Praktická část práce se zaměřuje na tvorbu a aplikování softwaru, který využívá neuronové sítě pro vyhodnocování nedostatků na výrobcích. Dále dochází k využití simulační studie pro ověření funkčnosti navrhovaných opatření a následné shrnutí získaných výstupů. V závěru jsou pak stanoveny základní požadavky a rizika spojená s integrací systému do praxe.
System integration of software products for "Industry 4.0" in a manufacturing company
Keywords: Průmysl 4.0; umělá inteligence; neuronová síť; Kvalita 4.0; kontrola kvality; Industry 4.0; artificial intelligence; neural network; Quality 4.0; quality control