Vnímání libosti pachů a kvality života osob s poruchou čichu - Bahníková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vnímáním libosti pachů a kvality života osob s poruchou čichu. Práce je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část se zabývá poruchami čichu, metodami vyšetření čichu a kvalitou života. Ve výzkumné části jsou zaznamenávány data získaná od osob s poruchou čichu i od zdravých osob. Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit vnímání libosti pachů a kvality života osob s poruchou čichu pomocí čichových testů a dotazníku.
Examination of pleasantness of odors and quality of life of people with olfactory disorder
Keywords: porucha čichu; kvalita života; vyšetření čichu; čich; dotazník; čichové testy; olfactory disorder; quality of life; olfactory examination; smell; olfactory tests; questionnaire