Antikorozní pigmenty - Nožička, Petr (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá možností přípravy nových antikorozních pigmentů na bázi spinelů a směsných oxidů a hodnocení jejich antikorozních vlastností na základě přímých a nepřímých zkoušek jako např. zrychlená zkouška podle Macha a Schiffmana, zrychlená zkouška v atmosféře SO2, zrychlená zkouška v kondenzační komoře. Získané produkty byly charakterizovány na základě rentgeno-difrakční analýzy.
Anticorrosive pigments
Keywords: antikorozní pigmenty; spinely