Hospodářsko-politický vývoj Francie po 2. sv. válce - Zloská, Tereza (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá hospodářsko-politickým vývojem Francie v období od roku 1945 do roku 2010. Ekonomický vývoj je analyzován pomocí čtyř základních makroekonomických ukazatelů - míry růstu HDP, míry inflace, míry nezaměstnanosti a salda běžného účtu platební bilance. Dále se práce zabývá evropskou integrací a postavením Francie v Evropě a ve světě.
Economic and political development in France after the Second World War
Keywords: Francie; hospodářský vývoj Francie; evropská integrace; France; economic development of France; European integration