Psychologické aspekty internetové komunikace - Ulvrová, Monika (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se věnuje internetové komunikaci. Práci tvoří dvě části - teoretická a praktická. V teoretické části se práce nejprve zabývá lidskou komunikací a specifiky virtuálního světa. Dále vymezuje internetovou komunikaci, zaměřuje se na její psychologické aspekty a s tím související rizika, která ovlivňují tuto komunikaci. V praktické části se výzkum snaží zjistit, jaké mají respondenti zkušenosti s internetovou komunikací, zda se setkali s některými riziky nebo naopak mohou o internetové komunikaci mluvit pozitivně.
Psychological Aspects of Communication on the Internet
Keywords: lidská komunikace; internetová komunikace; virtuální identita; kyberšikana; kybergrooming; kyberstalking; human communication; communication on the Internet; virtual identity; danger of cyberbullying; cybergrooming; cyberstalking