Vliv vysokorychlostních tratí na demografii území - Bellay, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zaměřuje na popis vysokorychlostních tratí. Dále pak jejich výstavbu, typy a provoz. V praktické části zjišťuje příčiny změn demografických ukazatelů a snaží se je porovnávat s vlivy, které mohou nastat vlivem provozu vysokorychlostních tratí.
The effect of High-speed Rails on the Demography of the Territory
Keywords: vysokorychlostní železnice; demografie; socioekonomie; mobilita obyvatelstva; High-speed Railway; demography; socioeconomics; population mobility