Resilientní komunita jako východisko bezpečnosti regionu - Šaldová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na připravenost a informovanost obyvatelstva na mimořádné události. V práci je zkoumáno, jakým způsobem je resilience, tedy odolnost společnosti vnímána a zároveň posilována. Analyzován je současný stav této problematiky a následně jsou popsána možná řešení, jak nedostatky v připravenosti odstranit nebo alespoň minimalizovat. Hlavním bodem práce je dotazníkové šetření a řízený rozhovor s odborníkem z Městského úřadu s cílem zjistit, jak jsou žáci a studenti, ale také již nestudující občané, připravováni na mimořádné události. Vzorek dotazníkového šetření je tvořen 60 respondenty. Místem zkoumání resilientní komunity se stalo město Český Brod.
Resilient Community as the Basis of Secure Region
Keywords: resilience; komunita; Český Brod; mimořádná událost; krizová komunikace; krizové řízení; resilience; community; emergency; crisis communication; crisis management