Antropologie organizace Greenpeace v České republice - Hanzlíčková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce pojednává o výzkumu v organizaci Greenpeace v České republice. Hlavní pozornost je soustředěna na strategie a každodenní praktiky organizace, skrze něž funguje. Výzkum je také zaměřen na specifickou povahu vztahů, které zde vznikají. První část práce obsahuje vymezení konceptu organizační kultura v humanitních vědách, vliv antropologie a působení antropologů v organizačních studiích. Druhá část je propojením vlastních poznatků a zkušeností získaných z terénu s teoretickými přístupy z odborné literatury. Cílem diplomové práce je zjistit, jakým způsobem organizace Greenpeace využívá různé formy kapitálu ke svému působení a jak tyto kapitály získává. Cílem druhým je snaha odhalit hierarchii v organizaci a popsat, na základě jakých faktorů je určována.
Anthropology of organization Greenpeace Czech Republic
Keywords: organizace; Greenpeace; organizační kultura; hierarchie; kapitály; organization; Greenpeace; organizational culture; hierarchy; capital