Česká ekonomika a euro - Zikmundová, Petra (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce obsahuje základní charakteristiku vývoje a současného stavu evropské měnové integrace, principy fungování eura včetně institucionálního a právního rámce, důsledky pro českou ekonomiku, předpoklady zapojení ČR do ES a postavení ČNB v tomto procesu a vliv na měnovou stabilitu v ČR.
Czech economy and euro
Keywords: Česká národní banka; Evropská centrální banka; Evropská měnová unie; Evropská Unie; EURO