Časově diskrétní síťová technologie železniční nákladní dopravy - Janošek, Radek (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá možnostmi zefektivnění přepravního systému jednotlivých vozů v železniční nákladní dopravě. Je zaměřena na optimalizaci dopravní sítě a na analýzu časových prvků ovlivňujících přepravní proces. Řešená problematika je doplněna vhodnými názornými příklady s více variantami.
Keywords: železniční doprava; nákladní doprava; síťová technologie; vlakotvorba; traťová technologie