Hodnocení kvality udržitelného rozvoje regionu pomocí agregovaných ukazatelů - Altová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje. Pozornost věnuje sledování a měření udržitelného rozvoje pomocí indikátorů, a to především agregovaným indikátorům. Závěr práce je zaměřen na analýzu ekonomického pilíře udržitelného rozvoje v Pardubickém kraji a na vytvoření a aplikaci vlastního agregovaného ukazatele.
Evaluation of the quality sustainable development of the region using aggregate indicators
Keywords: udržitelný rozvoj; místní agenda 21; indikátory; agregované ukazatele; sustainable development; local agenda 21; indicators; aggregate indicators