Prevence kriminality mládeže a pohled na tuto problematiku očima veřejnosti v Pardubicích - Špičáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část podává základní informace o kriminalitě mládeže a její prevenci. Jde zejména o stěžejní pojmy, nejdůležitější faktory působící na delikventní chování jedinců a seznamuje s druhy preventivních opatření. V praktické části byl dotazníkovou metodou zjišťován u studentů středních škol postoj k této problematice a k aktivitám v oblasti prevence. Pro hlubší náhled byla zvolena také metoda rozhovoru s odborníky na tuto tématiku, jejichž úkolem je zajišťovat samotná preventivní opatření.
Prevention of juvenile delinquency through Pardubice public´s eyes
Keywords: kriminalita; prevence; mládež; rodina; delikvence; trestný čin; criminality; prevention; youth; family; delinquency; crime