Komunita veganů v České republice - Peclinovská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce popisuje pomocí kvalitativní strategie fenomén veganství a jeho vývoj v České republice. Prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s devíti vegany analyzuje sociální vztahy veganů a jejich pohled na aktivismus. Definuje jejich postoj k veganské komunitě a identifikuje její problémy.
Community vegans in the Czech Republic
Keywords: aktivismus; alternativní životní styl; ekologická etika; etické spotřebitelství; komunita veganů; ochrana zvířat; práva zvířat; veganský životní styl; veganství; zdraví; activism; alternative lifestyles; animal protection; animal rights; community of vegans; ethics; ethical consumerism; health; vegan; vegan lifestyle